14 Nisan 2014 Pazartesi

Tava Pizzası

Merhabalar ,
Haftaya pratik bir tarifle başlamaya ne dersiniz.Çat kapı misafiriniz geldiğinde,pazar kahvaltılarında ya da pizza yapmaya üşendiğinizde bu tarif tam bir hayat kurtarıcı oluyor.Belki de bildiğiniz bir tariftir bu pizza.






Malzemeler 

1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kahve fincanı un 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karbonat 

Üst Malzemesi 

2 tatlı kaşığı salça ( yumuşatmak için biraz süt )

Yapılışı

Tüm malzemeleri kaşık yardımıyla karıştırıp cıvık bir hamur elde ediyoruz.Sıvı yağ ile yağladığımız teflon ya da çelik tavaya yine kaşık yardımı ile hamuru yayıyoruz.Sütle yumuşattığımız salçayı hamurun üstüne yayıp istediğimiz malzemeyi ( sucuk,sosis,salam,mısır,kekik,domates,yeşil biber,mantar vs. ) diziyoruz.En üste bolca rendelenmiş kaşar peyniri döküp 2-3 dakika harlı ateşte daha sonra iyice kıstığımız ateşte pişiriyoruz.Tavamızın kapağı mutlaka kapalı olmalı.Kaşarlar tamamen eridiğinde pizzamız pişmiş demektir.

Ben bu pizzayı kalabalık olduğumuzda fırında yapıyorum.Tepsinizin büyüklüğüne göre malzemeleri 2 yada 3 katına çıkartıp fırında yapıldığında da gayet güzel oluyor.Ama fırında yaparsanız eğer kaşar peynirini pizzanız piştikten sonra üstüne rendeleyip fırının sıcağında erimeye bırakırsanız sonuç daha güzel oluyor.Ben biraz fazla bekletmişim fırında peynirim azıcık kurudu :)
Daha önce bu tarifi denemediyseniz denemenizi öneririm.Çay demlenene kadar pizza hazır oluyor.O kadar pratik bir tarif.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder